Много далече отиде влошаването на отношенията между партиите. Много се замърси

...
Много далече отиде влошаването на отношенията между партиите. Много се замърси
Коментари Харесай

Главният стратег на президента: Шансовете за кабинет не са изчерпани

" Много далече отиде утежняването на връзките сред партиите. Много се замърси общественото им говорене. Едно замеряне като пердах с торти - като в старите комедии, единствено че тук цената е доста по-висока. По-голяма част от партиите държат непременно да надприказват, да уязвят другите. Много от дълго време не съм виждал в българската политика такова ирационално и безредно държание ". 

Това разяснява пред БНР проф. Александър Маринов, ръководител на Съвета за стратегическо развиване при президента.  

Според него, за да се случи нормализиране на говоренето, то всички би трябвало да създадат крачка обратно, да понижат децибелите и да оберат мощните прилагателни. 

" Всичко това обаче не наподобява евентуално, колкото и да ни се желае ". 

В предаването " 12+4 " проф. Маринов уточни, че случващото се има мъчно пояснение: 

" От една страна имаме един заварен, непризнат от болшинството от българите модел на ръководство. Това породи у останалите заблуда, че доста бързо се е освободило място, за което би трябвало да се преборят кой пръв ще седне или кой по-голяма част от седалката ще заеме. Подцени се нуждата от по-нататъшно стабилно партньорство. Желанието да се изпреварят останалите, да се вземе шампионската купа, изигра неприятна смешка. Ясно е, че необходимата за обществото смяна може да бъде реализирана с партньорски старания от един по-широк кръг политически субекти ". 

По думите му шансовете за кабинет не са изчерпани:  

" Трябва да се приключи огънят. Трябва отвод от концепцията, че на този стадий някой може да бъде хегемон на тази смяна. И по-късно да се реализира съглашение. Трябва да има обединяване и единодушие към избрани политически правила и цели. Това не е елементарно, на фона на случилото се, само че политиците би трябвало да схванат, че ще стане доста неприятно и за хората, и за тях самите ". 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР